Akkordfűzés dalszerzőknek – online kurzus

9 .700 Ft

100% pénzvisszafizetési garancia ha nem vagy elégedett a tananyaggal!

Kategória:

Leírás

Imádom azt, amikor egy dal, vagy csak egy dal részlet csak úgy kipottyan a fejemből erőlködés és gondolkodás nélkül – szerintem mind így vagyunk ezzel. De az esetek többségében nem megy ilyen egyszerűen, és bizony el kell gondolkodni tudatosan, hogy milyen akkordot használunk a következő lépésben. El kell gondolkodni, hogy miért akarom használni azt az akkordlépést, és mit fog mondani az a következő akkord lépés.

A probléma az, hogy sehol nem tanítják ezt, pedig sokkal több van még a legegyszerűbb pop dalokban is, mint azt elsőre gondolnánk.

Az elmúlt 3 évben felkutattam MINDEN elérhető tananyagot a témában, megnéztem minden dalszerzőknek szóló előadást, ami csak létezik, hogy összerakjak egy minél jobb tananyagot.

Ha kezdő dalszerző vagy, akkor nagyon sokat fog segíteni ez az anyag abban, hogy elkezdj dalokat írni. Ha pedig tapasztalt dalszerző vagy, akkor is garantálom, hogy fogsz új dolgokat tanulni (vagy olyan dolgokat, amiket eddig is használtál, csak nem tudatosan.)

Nekem abban segített ez az anyag, hogy amit korábban ösztönösen használtam, az most már tudatosan is megvan, ezért most már sokkal gyorsabban megy a dalszerzés folyamata, hiszen már nem vakon keresgélek, hanem vannak iránymutatók, hogy merre érdemes keresgélni.

A tananyagban nem csak elmélet van, hanem konkrét dalokban mutatott gyakorlati példák is. Olyan előadóktól, mint pl.

Katy Perry, Foo Fighters, Sting, Stevie Wonder, Queen, Celine Dion, Cyndi Lauper, Bruno Mars, Taylor Swift, John Mayer, Zedd, Alicia Keys, U2, Brian McKnight, Beyoncé, Jamiroquai, Michael Jackson, Eric Clapton, Elton John, Christina Aguilera, Ariana Grande, Incognito, Miley Cyrus, Coldplay, Fun, Maroon 5

Hogyan épül fel egy dal szerkezet szempontjából, és MIÉRT működnek ezek a dalszerkezetek? Hogyan épül fel egy verze? És egy refrén? És mitől refrén a refrén? Mi az az előrefrén? Hogyan lehet támogatni a dalszöveget az akkordokkal? Hogyan tudod változatossá, és egyedivé tenni akár a legegyszerűbb harmonizálást is? És egyáltalán milyen akkordlépések és MIÉRT működnek a legjobban? Ezekre, és még sokminden másra ad választ az új tananyag.